Steph

van de ouders van Stèph Platenburg (2 jaar), geschreven door Yolanda. 

Stèph komt sinds hij drie maanden oud was twee dagen per week naar de opvang, nu op woensdag en vrijdag. 

In onze wijkkrant 'Natuurlijk Overschie' zag ik de advertentie van Hoeve Ackerdijk staan en direct was ik enthousiast. Na een ritje naar de boerderij waren we eigenlijk al verkocht. Niet in de laatste plaats omdat we tot dan toe vooral kinderdagcentra in de stad hadden bekeken en daar elke keer gematigd enthousiast over waren, onder andere door de beperkte buitenruimte. Na een persoonlijke rondleiding op een zaterdag wisten we het zeker, hier wilden we ons kind wel naar toe brengen. Kleinschalig, persoonlijk, veel natuurlijke materialen en een tot de verbeelding sprekende omgeving. Ik heb daarnaast het pedagogisch beleid opgezocht en gelezen, evenals de inspectierapporten. De visie van de groene pedagogiek spreekt ons enorm aan. Zeker omdat ik zelf in een dorp ben opgegroeid en we nu in de stad wonen.

Een gouden greep

Het bleek een gouden greep want de opvang blijkt enorm goed bij Stèph te passen. Niet in de laatste plaats komt dat door de enorm betrokken pedagogisch medewerkers. Ze zien of ontdekken wat Stèph nodig heeft, moedigen hem aan en leren het ook als het anders kan (bieden alternatieven). De leidsters van de musjes hebben daarnaast vanaf het begin actief meegedacht over dingen als voeding en motorische ontwikkeling. Ze stemmen af en dat is heel fijn. Regelmatig volgen de medewerkers scholing wat daarna terug te zien is op de groep in bijvoorbeeld de aangeboden activiteiten. Ik ervaar het als zeer prettig dat als ik zelf tegen dingen aanloop er snel en adequaat gereageerd wordt. Ik ervaar de communicatie vanuit de hoeve als open en transparant. In de huidige tijd kan personele bezetting een uitdaging zijn, op de hoeve hebben ze dit keer op keer voor elkaar weten te krijgen. Verder vinden wij het erg leuk en interessant dat we door het jaar heen updates van de boer krijgen zodat we de gang van zaken op het boerenbedrijf ook meekrijgen. Die extra dingen maken het nog leuker en ik denk ook wel uniek (had ik al vertelt over het doosje eieren en het stukje kaas dat mee naar huis kwam vanaf de boerderij?).   

Toegewijde medewerkers

Stèph krijgt bij hoeve Ackerdijk de ruimte die hij nodig heeft en kan zich zo blijven verwonderen en ontdekken. Niet zelden komt hij onder de modder terug na een dag waarbij hij op pad geweest is op de boerderij en heeft kunnen spelen in de grote tuin. Hij leert enorm veel van het spelen met de andere kindjes (omdat dit goed begeleid wordt). Als andere kindjes op het potje gaan is dat natuurlijk heel interessant om zelf ook te proberen. Hij mag soms al meedoen aan de yoga en heeft kennisgemaakt met krulmuziek in de stal. Wat is dat leuk! Maar als ouder is het bovenal fijn om te zien als je kind blij thuiskomt en stappen maakt in zijn ontwikkeling. Wij zijn daar erg dankbaar voor! Ik hoop u zo genoeg te hebben geïnformeerd, mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag.  

Terug naar overzicht