Pippa

van de ouders van Pippa, geschreven door Jiska. 

Inmiddels alweer 4 jaar geleden werd ik als kleuterjuf getipt door een ouder die zei:

“Als je ooit een kind krijgt, ga dan naar Hoeve Ackerdijk, het is daar geweldig en echt iets voor jou!”. Dit heb ik altijd onthouden, zeker na het zien van de foto’s (een aantal peuters op een rij, gehesen in overalls, stampend door de plassen). Nog altijd ben ik die ouder dankbaar voor deze tip.

Open armen ontvangen

Wij zijn met open armen ontvangen op de Hoeve. De communicatie, korte lijntjes en de persoonlijke aandacht ervaren we als zeer prettig. Een uitgebreide intake zorgde bij ons als ouders voor rust. Onze dochter Pippa is 8 weken te vroeg geboren en had wat moeite met haar prikkelverwerking. Hier zijn de leidsters heel deskundig mee omgegaan en hebben altijd nauw in contact met ons gestaan om zo op zoek te gaan naar de beste vormen van zorg, echt super!

In de nog maar korte periode dat we hier zijn, hebben we al van zoveel moois mogen genieten. De kittens die je ‘s ochtends tegemoet huppelen (en voor je voeten gaan rollen om geaaid te worden), de koeiendans in het voorjaar, de spelende kinderen op het erf en in de prachtige tuin, de weidevogels die in grote getale de groene velden bezetten, de zonsopkomst in de wintermaanden… Adembenemend.

Om bij weg te smelten

In de groep Roodborstjes zien we dat er aandacht wordt besteed aan de seizoenen, wordt er geknutseld en gaan de kinderen veel naar buiten. Ook wordt er geregeld buiten geslapen, iets wat onze dochter heerlijk vindt. Dat hoef je de leidsters trouwens niet te vertellen, die kennen de kinderen door en door. Ze weten altijd wel wat leuks te vertellen na een opvangdag, of sturen een persoonlijke samenvatting met grappige details of foto’s om bij weg te smelten.  

Terug naar overzicht