Mike

Mike van der Heijden, getrouwd met Sophie, is de vader van dochter Sarah (1,5) die al vanaf haar eerste opvang dag naar de Hoeve Ackerdijk gaat. 

Per toeval viel ons oog op een advertentie van Hoeve Ackerdijk in een huis-aan-huiskrant. We hebben direct een afspraak gemaakt om op de hoeve te kijken. 

Tijdens onze zoektocht naar een geschikt kinderdagverblijf, vielen we over het massale, onpersoonlijke, maar ook vaak zeer stadse karakter van de vele grootschalige kinderopvangen in Rotterdam en omstreken. Iets wat we pertinent wilden vermijden: Sarah zou uiteindelijk vier dagen in de week op de opvang doorbrengen, dan wil je wel dat het een omgeving is waar je als kind vrij en in de natuur kan opgroeien. Vanaf het moment dat we de oprit van de hoeve opreden was het voor ons duidelijk: dit is waar we haar straks met een gerust hart achter kunnen laten. 

Opgroeien met dieren

Het is voor ons heel belangrijk dat Sarah opgroeit in een natuurlijke omgeving en in contact komt met dieren en al het moois dat de natuur te bieden heeft. Hoeve Ackerdijk geeft haar die mogelijkheid. Sarah krijgt geen genoeg van al het moois dat het erf van de hoeve te bieden heeft. Vanaf de parkeerplaats loop je langs diverse dierenverblijven. Iedere ochtend wil ze eerst een rondje maken om alle dieren gedag te zeggen, eerder kan ze niet naar binnen. We lopen langs de kalfjes, zwaaien naar de konijnen en tokken mee met de kippen. Je ziet haar op zo’n moment echt stralen! Wanneer er iemand mee komt om haar op te halen, laat ze vol trots alle dieren zien. Daar kan je als ouder alleen maar gelukkig van worden. Ik ben echt blij dat we deze opvang gevonden hebben. Het stimuleren van het buitenleven, omgaan met dieren en het betrekken van de natuur bij de opvang is wat Hoeve Ackerdijk uniek maakt. Sarah wil alleen nog maar buiten zijn, ook in het weekend. Dan sta ik om acht uur ’s ochtends al in de speeltuin! 

Fijne omgeving en deskundige medewerkers

Eigenlijk ben ik iedere dag weer onder de indruk van het leven op de boerderij en het goede werk dat alle begeleiders verrichten: de activiteiten die ze iedere dag met de kinderen ondernemen, het buiten slapen en het betrekken van de kinderen bij het leven op de boerderij. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van ons en onze dochter, iets wat met groepen van meerdere kinderen vaak een uitdaging is. Het team is altijd eerlijk, geeft advies als je erom vraagt en staat open voor feedback. Ze blijven zichzelf en de kinderen ontwikkelen. Wij zouden Hoeve Ackerdijk absoluut aanbevelen: het is persoonlijk, er werken zeer professionele en betrokken begeleiders en je bent altijd dichtbij de natuur. Maar, het allerbelangrijkste is dat Sarah er elke dag met heel veel plezier heen gaat. Dan weet je dat je als ouder een goede keuze hebt gemaakt. 

Terug naar overzicht