kinderen bij koeien

Anjeta

Anjeta Peters is getrouwd met Joris en moeder van zoon Timor (6) en zoon Yannic (3). Samen met haar man runt ze restaurant Aan de Zweth in De Zweth.

Eigenaar Arie vertelde ons over de opening van het nieuwe kinderdagverblijf in Hoeve Ackerdijk.

Onze jongste zoon zat toen al bij een ander kinderdagverblijf, maar toch waren we nieuwsgierig naar deze plek. We hadden gelijk een beter gevoel bij deze kinderopvang en zijn direct overgestapt.

Tweede thuis

Wat meteen opviel is de fijne sfeer die er hangt. Dit heeft te maken met de kleine groepjes, het is niet massaal en er zijn genoeg leidsters. Dat maakt het persoonlijk. Hoeve Ackerdijk is een familiebedrijf en Arie en Petra maken het een prettige plek. Yannic komt er drie dagen per week en voor hem is het een tweede thuis. De pedagogisch medewerkers zijn allemaal lief en begaan met de kinderen en toegankelijk in het contact met ouders. Via de telefoon krijg ik regelmatig berichtjes, foto’s en filmpjes toegestuurd. Kinderen worden gestimuleerd om te spelen en buiten te zijn. Ze kunnen echt kind zijn.

Unieke buitenruimte dichtbij de stad

Kinderopvang Hoeve Ackerdijk heeft een unieke buitenruimte. Dichtbij de stad, maar op het platteland. De kinderen hebben dagelijks contact met de dieren en de kinderopvang grenst aan de dierenhokken. Laatst was er een lammetje van een dag oud binnen in het kinderdagverblijf. Alle kinderen zaten eromheen en mochten het lammetje de fles geven. Zo bijzonder! Ook hebben ze een eigen moestuin en mogen de kinderen zelf helpen met zaadjes planten. Leuk en leerzaam. Ik zou Kinderopvang Hoeve Ackerdijk absoluut aanbevelen aan andere ouders.

Terug naar overzicht