Iris

Iris van Weel woont samen met haar man David en hun dochtertje Felice (1 jaar en 10 maanden) in Rotterdam. Vanwege hun fulltime jobs brengen ze Felice 3 à 4 dagen in de week naar Hoeve Ackerdijk. 

Ik heb Hoeve Ackerdijk via Google gevonden. We waren actief op zoek naar een boerderij die kinderopvang aanbood. 

We zijn bij verschillende opvangen geweest, waaronder een aantal wat dichterbij huis, maar geen één sprak ons aan zoals Hoeve Ackerdijk. Gelukkig was er nog plek en konden we na de zomer meteen terecht! 

De stad even inruilen

Zelf wonen we in de drukke stad, ik vind het daarom fijn dat Felice dankzij de opvang toch de kans heeft om het echte buitenleven te ervaren. Het kleinschalige, de dieren, de omgeving, het groene karakter, eigenlijk was het het totaalplaatje wat ons zo aansprak. Ik ben langer onderweg dan ik zou willen, maar al het andere weegt hier dubbel en dwars tegenop. Felice krijgt geen genoeg van de dieren, iedere ochtend zeggen we ze allemaal gedag, fantastisch om te zien! Dankzij Hoeve Ackerdijk kan ze even ontsnappen uit de drukte van de stad en het dorpse leven meekrijgen. Toen er een lammetje geboren was mochten alle kinderen komen kijken, dat was heel bijzonder. 

Een goed match

Bij het uitzoeken van een opvang was het voor mij belangrijk dat er op de juiste manier met de kinderen wordt omgegaan. Hoeve Ackerdijk matcht met onze eigen opvoeding. De normen en waarden die wij haar thuis meegeven zie ik op de opvang terugkomen. Er is een goede verhouding tussen consequent zijn en plezier hebben. De medewerkers zijn goed in wat ze doen, ik voel me daar erg op mijn plek. Ik verbaas me soms ook hoe flexibel en nuchter ze zijn. Ze zijn erop gericht om voor ons en de kinderen een zo fijn mogelijke plek te creëren. En daar slagen ze goed in! 

 

Terug naar overzicht