Op welke machine werkt een poldermachinist?

Een polder is een laag liggend stuk land (vaak lager dan zeeniveau) met dijken eromheen. Een grote badkuip, maar dan met gras en koeien. Water (bijvoorbeeld in de sloten) kan er alleen uit door speciale machines. Zaterdag kun je met je familie meer leren over polders.

Hoe kun je een polder herkennen, waarom heeft Nederland juist zoveel polders en welke machines gebruiken we dan om het water niet te hoog te laten worden?

Op zaterdag 1 oktober kun je van alles leren over polders in Midden-Delfland. Maar je kunt ook zelf aan de slag met het bouwen van ooievaarsnesten, klimmen op strobalen, schilderen, dichten en foto's of kijkdozen maken.

Op Art Centre Delft (Rotterdamseweg 205) en op Hoeve Ackerdijk (Rotterdamseweg 223) kun je van een poldermachinist (iemand die zorgt dat water uit de polder wordt gepompt als het nodig is, bijvoorbeeld bij regen), een polderwachter (een boswachter maar dan voor de polder), een boer, een fotograaf en vele anderen ontdekken wat de polder is.

Voor sommige activiteiten (vooral die je ouders interessant zullen vinden) is het verstandig om te reserveren. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Midden-Delfland vereniging.

Zien we je zaterdag?

Terug naar overzicht