kinderen bij koeien

Kwaliteitskeurmerk Kinderopvang behaald

Kinderdagopvang Hoeve Ackerdijk heeft deze maand het HKZ kwaliteitskeurmerk Kinderopvang behaald. Dit betekent dat de kwaliteit op onze kinderopvang voldoet aan de gestelde normen voor kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Lees meer...

Huifkartochtje naar kinderdagverblijf

Vandaag werd de laan naar het kinderdagverblijf en de boerderij opnieuw geasfalteerd. Omdat er ’s ochtends geen gebruik gemaakt kon worden van de weg, was het halen en brengen van de kinderen een uitdaging.

Lees meer...

Hoe wordt een kalfje geboren?

Veel mensen, en ook veel kinderen van het kinderdagverblijf zijn benieuwd hoe een kalfje wordt geboren. Je moet een beetje geluk hebben om bij de geboorte van een kalfje te zijn. Gelukkig maakte Monique van Dalen een film van Hoeve Ackerdijk mét de geboorte van een kalfje!

Lees meer...

Anderhalf jaar kinderdagopvang Hoeve Ackerdijk

Kinderdagopvang Hoeve Ackerdijk bestaat nu 1,5 jaar en we groeien nog steeds. Het doel was om in februari met een groep te draaien en dat is gelukt. We zijn vervolgens gestart met een met een babygroep en nu is er een 2plus groep die twee dagen in de week draait. We zijn erg trots op deze groei.

Lees meer...

Het is lente: de koeien gaan de wei in

Op zaterdag 25 maart gaan de koeien van Hoeve Ackerdijk weer de wei in! Benieuwd hoe de koeien daarop reageren? Of u nu kinderen op onze kinderopvang heeft, of niet; u bent komende zaterdag van harte welkom!

Lees meer...

Op welke machine werkt een poldermachinist?

Een polder is een laag liggend stuk land (vaak lager dan zeeniveau) met dijken eromheen. Een grote badkuip, maar dan met gras en koeien. Water (bijvoorbeeld in de sloten) kan er alleen uit door speciale machines. Zaterdag kun je met je familie meer leren over polders.

Lees meer...

Wachtlijst volgens Van Bijsterveldt

De kinderen hebben al een paar weken kunnen genieten van de unieke kinderopvang op boerderij Hoeve Ackerdijk aan de Rotterdamsweg, maar de officiele opening was afgelopen vrijdag. Er waren speeches en koffie, maar ook strobalen, dans en gekleurde kinderchampagne.

Lees meer...

Kinderen tussen de koeien in het AD

Vrijdag verscheen het artikel 'Kinderen tussen de koeien' in het Algemeen Dagblad over ons kinderdagverblijf waarin de krant een kijkje neemt op KDV Hoeve Ackerdijk.

Lees meer...

Boerderijstof beschermt tegen allergieën

Kinderen die opgroeien op een vee boerderij zijn beter beschermd tegen astma en allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit Gent (UGent). Zij vonden een causaal verband tussen de blootstelling aan zogenoemd ‘boerderijstof’ en bescherming tegen astma en allergieën en ontdekten ook hoe dat precies in zijn werk gaat.

Lees meer...

Met Vockestaert de boer op

Zaterdag 16 april kunt u de boer op in polder Ackerdijk in Schipluiden. Vier bedrijven laten zien wat Midden-Delfland verbindt met stad en platteland. U bent welkom bij paardenpension Cees Poot voor demonstraties en een ritje op de pony. Bij het Art Centre Delft kunt u zelf een highkoe (haiku) kan schrijven en de tentoonstelling bezoeken.

Lees meer...

Kinderopvang verbouwing

In 2015 werd de oude koeienstal verbouwd tot een prachtig kinderdagverblijf. Het heeft een aantal maanden gekost voordat het gebouw er zo uitzag zoals het er nu uitziet. In deze blog staan enkele foto's waarmee de verbouwing van begin tot einde in beeld is gebracht. 

Lees meer...

Waarom staan de koeien in de winter binnen?

Op een biologische boerderij willen we koeien zo lang mogelijk in de wei laten lopen. Net zoals we op het kinderdagverblijf de kinderen zo vaak mogelijk buiten willen laten spelen. Maar waarom staan de koeien dat in de winter in de stal en niet lekker in de wei?

Lees meer...